30. října 2021, Lidové noviny
Mladé holky sice dokážou navařit světovou kuchyni, kvalitu produktu ale nepoznají, míní foodblogerka
Každou neděli nyní na České televizi běží gastronomický cestopis Pečení na neděli Petry Burianové, vítězky loňské televizní soutěže Peče celá země. Na pořadu se s pekařkou podílela i potravinová expertka Anna Grosmanová, společně objížděly republiku a sbíraly od pamětníků ze všech koutů Česka tradiční sladké recepty.
Grosmanová má ke gastronomii blízký vztah. Na svém blogu Foodpioneer, který loni získal ocenění Food blog roku, však nejsou k vidění líbivé fotografie naaranžovaných pokrmů, nýbrž krávy a slepice nebo farmáři v zablácených holínkách. Navštěvuje totiž farmy po celé republice, odkud přiváží reportáže o zemědělství a snaží se zvýšit mezi veřejností povědomí o tom, jak potraviny, které konzumujeme, vznikají. „Farmáři jsou pro mě celebrity,“ přibližuje svět těžké dřiny blogerka…