Úvod

Moje jméno je Anna Grosmanová a miluji jídlo. Od toho kde vzniká, až po gurmánskou tečku. Jsem kukátkem do světa výroby potravin těm, kteří rádi konzumují, ale neví, kde se jejich potravina bere. Informuji o stavu českého zemědělství a provovýroby. Moje síla je v mezioborovosti. Ta se pohybuje někde na pomezí žurnalistiky, fotografie, psaní textů, ale také tvorby obsahu (marketingem) pro lidi, kteří mají co dočinění s výrobou jídla. Jsem inženýrka kvality potravin a mým koníčkem je strava lidová. Zkrátka taková gastronomie, která je nohama na zemi. Nebo ještě lépe, na poli.

  • 25. ledna 2023, Český rozhlas Dvojka

    Na vlnách Radiožurnálu s moderátorkou Terezou Stýblovou v pořadu Káva o čtvrté. Diskuze na téma: Vejce nad zlato.


  • 25. ledna 2023, Vinohradská 12 – náhražky masa

    Mele Beyond Meat z posledního? Přibyla konkurence a rostla inflace, vysvětluje agroreportérka. Velká očekávání, velké zklamání. Splaskla bublina kolem rostlinných alternativ masa? Jak si vysvětlit dramatický propad akcií společnosti Beyond Meat? Kde se vůbec nemaso vzalo a bude ho jíst nakonec každý? Odpovídá Anna Grosmanová, agroreportérka z webu FoodPioneer.cz.


  • Návštěva evropského parlamentu v Bruselu

    Návštěva evropského parlamentu v Bruselu

    24. – 26.října 2022 S velkou radostí a pokorou jsem přijala pozvání paní europoslankyně Michaely Šojdrové do Bruselu. Dva dny jsem mohla dělat mouchu na stěně a pozorovat, jak ten náš velký Brusel funguje. Konkrétně šlo o zasedání výboru AGRI, který se, jak už název napovídá, zabývá v EU zemědělskými tématy. Reálně to znamená, že téměř cokoli,…